Известие

Collapse
No announcement yet.

Климатик / досадно нежелано включване

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Климатик / досадно нежелано включване

Преди всичко като нов "Алфист" (от 1 юли - 200 и участник в този форум, искам да поздравя всички

Относно пъвия ми "пост" тук въпреки и незначителен, проблема който искам да споделя и да получа съвет е относно досадното автоматично включване на климатроника при стартиране на автомобила, и разбирасе как мога да го отменя?
    Предварително благодаря на хората които ще обърнат внимание на моя въпрос !
    Alfa Romeo 156* 2.0 16V

Добре дошъл.

Разгледай форума, има доста полезна информация
    Отговор на въпроса ти......
    http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=12047
    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
    Opel Astra J GTC

Comment

Това не работи.
      Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Работи си много добре даже. И друг път е писано: при смените между ауто и 0 трябва да се изчака по 1/2сек. Верно не става от първия път понякога. Темата не е пусната ей така да се дразнят другите с неработещи съвети. Нъл тъй ?
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от oem
          Това не работи.
          напротив работи колега моят автоматичен режим съм го изключил и стана от първият път но съм пробвал на други колеги и не стана незнам защо така
          Alfa romeo GTVex
          Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
          Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
          Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

И при мен не работи,(156 2.4,98 ). със секунди без секунди просто не става!!!
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

И аз го пробвах 10 пъти но уви....
              Alfa Mito 1.4
              156 2.0 155 ex
              156 sw 2004 1.9 jtd 16v ex

Comment

днеска пак го мъчих и не става и не става.

Comment

а преди да изгасиш двигатела изключваш ли климата.щото при мен е така когато климатика ми е включен и изгася мотора,при последвалото запалване си се включва автоматично.и обратното като е изключен като запаля двг-то си е изключен,но все пак моята е 155 нали възможно е при вашите да не е така.
                  Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

бе при мен сега не се включва баш винаги. понякога се включва, по някога не. четох, че след интервенцията при включен климатик и рязко подаване на газ компютъра изключва компресора за да може да се изполва цялата мощност на двигателя необходима при изпреварване например. и май наистина като подам газ така се случва, но може и да си въобразявам. то сега времето е хладно и компресора не се натоварва много много.

Comment

ти така и не ми отговори на въпроса както го бях задал за да разбера и нещо за себе си.
                      Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

е те това е истината:

1.завърташ контактния ключ на стоп/крайно ляво/
                        -първата връка максимално надясно /топло/
                        -врората врътка максимално наляво /да сочи 0/
                        -третата също /предни духалки/

2. завърташ ключа на контакт и оставяш така

3. завърташ втората врътка последователно: Auto-0-auto-0

след тази процедура изключваш климатика от бутончето със снежинката...при следващо завъртане на ключа на 0 и даване на контакт, вече няма да се включи климатика

имайте предвид, обаче, че климатика помни в какво положение е изгасен автомобила....ако когато загасите двигателя, климата е включена, при следващо даване на контакт той се включва....и обратно.

ПП след 2000 година нещата са други
                        ама май с такиви коли питащи нема
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

пробвах така 2 пъти и не става.

като върна ключа и дам пак на контакт индикатора за климатика светва.
                          Last edited by oem; d.m.y г., 13:17.

Comment

след 2000-та този проблем е отстранен заводски, имах 156 2000 и не ми се налагаше да си играя с врътките,но сега съм с ,98 и .....
                            sigpic Alfasud/156 1.8ex
                            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

в тези жеги, яко се кефя, че имам автоматичен климатик! това с настройките, миналата година го бях направил, стана, дойде зимата, и като започнаха жегите това лято, пак започна автоматично да се включва. вече свикнах с това и не се дразня. даже, ако случайно не се включи, се притеснявам нещо да не се е скапало и си го пускам ръчно...

Comment

Working...
                              X